Bajdenovi ne okreću leđa

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 23:15

Bajdenovi ne okreću leđa

Predsednik Džozef Bajden podržao je svoga sina Hantera koji se suočava sa sudskim procesima za više krivičnih dela.

Ovo je danas izjavila portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

"Hanter Bajden je građanin SAD i ovo je njegova privatna stvar. Predsednik Bajden i prva dama Džil vole svoga sina Hantera i podržavaju ga u trenutku kada nastoji da obnovi svoj život", rekla je Žan-Pjer, prenosi Rojters.

Sporazum o priznanju krivice Hantera Bajdena, sina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika SAD Džozefa Bajdena, u dva postupka za poreske prekršaje, danas nije postignut jer je sudija federalnog suda koja je vodila postupak izrazila zabrinutost zbog terminologoje korišćene u sporazumu o drugoj povezanoj optužbi za posedovanje oružja.

Ishod današnjeg ročišta privremeno ostavlja otvorenom višegodišnju istragu o poslovanju Hantera Bajdena, preneo je ranije AP.

Hanter Bajden je optužen za dva krivična dela neplaćanja poreza u iznosu od preko 100.000 dolara na prihode od više od 1,5 miliona dolara, ostvarene 2017. i 2018. godine, ali on je sklopio sporazum sa tužilaštvom koje je planiralo da zatraži dvogodišnju uslovnu kaznu.

Hanter Bajden je prošlog meseca optužen i za nelegalno posedovanje vatrenog oružja iako je bio svestan da je zavisnik od narkotika, što je, kako su naveli iz tužilaštva, krivično delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik i prva dama Amerike podržali sina Hantera: Ovo je njegova privatna stvar

Izvor: Blic, 27.Jul.2023, 00:13

Portparolka Bele kuce Karin Žan-Pjer izjavila je danas da je predsednik Džozef Bajden podržao svoga sina Hantera koji se suočava sa sudskim procesima za više krivičnih dela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.