Bajdenov tim konačno sledi Trampovu politiku prema Kurtiju

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 08:51

"Bajdenov tim konačno sledi Trampovu politiku prema Kurtiju"

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je, da "Bajdenov tim konačno sledi politiku Trampove administracije".

On je to kazao nakon izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Džejmsa O'Brajana da Priština treba da povuče odluku o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji.

"Bajdenov tim konačno sledi politiku Trampove administracije prema kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju", napisao je Grenel na platformi X.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
O'Brajan je prethodno izjavio da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i istakao da prištinske vlasti treba da povuku tu odluku.

On je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku rekao da je Priština zabranom dinara dovela u pitanje partnerstvo sa SAD je tu odluku donela, kako je naglasio, uprkos protivljenju Vašingtona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.