Bajdene, koji put?! VIDEO

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 14:38

Bajdene, koji put?! VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden napravio je još jedan gaf na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u četvrtak u San Francisku.

Niko više i ne broji koliko ih je napravio, a pitanje je kakvog smisla ima njegova kandidatura na predstojećim američkim izborima, piše "Jutarnji list".

Američki predsednik se obratio izvršnim direktorima, a zatim je pokušao da pročita spisak tehnoloških kompanija sa telepromptera.

"Ovde u ovom svetu, ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetski poznat centar inovacija, toliko tehnoloških kompanija kao što su Anthropic i... Pogrešno ću da se izrazim", počeo je da muca Bajden, a onda zastao pošto je shvatio da je čitanje, ispostavilo se, za njega pretežak zadatak.

"Neću ni pokušati. Bolje je ne pokušavati, i ne izgovoriti pogrešno, nego pokušavati i izgovoriti pogrešno", rekao je Bajden.

Publika se smejala dok se i Bajden smejao, a onda nekako nastavio sa svojim govorom.

Inače, Bajden se na samitu APEC-a prvi put posle godinu dana sastao sa Si Đinpingom, kineskim predsednikom. Ali ni poseta kineskog predsednika nije bila bez Bajdenovih pogrešnih procena.

Na jednoj od retkih konferencija za štampu na kojima je smeo da priča i komentariše aktuelna svetska dešavanja, Bajden je uspeo da uvredi Si Đinpinga i nazove ga "diktatorom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef OpenAI: "Čovečanstvo na putu samouništenja, veštačka inteligencija može biti rešenje"

Izvor: B92, 17.Nov.2023

Čovečanstvo je trenutno "na putu samouništenja", ali veštačka inteligencija bi mogla da bude rešenje, izjavio je izvršni direktor kompanije Open AI Sem Altman na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u San Francisku.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.