Bajden produžio vanredne mere za Balkan

Izvor: B92, 14.Jun.2022, 10:00

Bajden produžio vanredne mere za Balkan

Američki predsednik Džo Bajden produžio je vanredne mere u vezi sa Balkanom za još godinu dana, saopštila je Bela kuća.

"Akti ekstremističkog nasilja i opstrukcionih aktivnosti i situacija na Zapadnom Balkanu koja koči napredak ka efikasnoj i demokratskoj upravi i punoj integraciji u transatlantske institucije i dalje predstavljaju neobičnu i izuzetnu pretnju po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Sjedinjenih Država", navodi se u uredbi objavljenoj na sajtu Bele kuće
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zbog toga, dodaje Bajden, neophodno je produžiti vanredne mere proglašene Izvršnom uredbom 13219 kada je reč o Zapadnom Balkanu, kojom su predviđene sankcije fizičkim i pravnim licima koja su na neki način umešana u ekstremističke aktivnosti u regionu, prenosi Srna.

Uredba je već produžena 2021. godine i može se produžavati ukoliko predsednik objavi odluku u Federalnom registru i dostavi Kongresu obaveštenje o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.