Bajden predstavlja nove mere

Izvor: B92, 07.Apr.2021, 23:31

Bajden predstavlja nove mere

Američki predsednik Džozef Bajden predstaviće sutra niz mera usmerenih na suzbijanje oružanog nasilja.

On će time sprovesti predizborno obećanje o uvođenju oštrijih ograničenja na nošenje oružja, prenosi AP pozivajući se na anonimni izvor koji je upoznat sa planovima.

Očekuje se da će Bajden objaviti strože propise koji obuhvataju eliminaciju tržišta za takozvano improvizovano oružje kao i striktnije provere onih koji kupuju oružje.

U SAD-u, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatreno oružje, koje se pravi čak i u kućnoj radinosti, na primer nedovršeni pištolj bez serijskog broja, može, prema sadašnjem zakonu, da se proda bez bezbednosne provere.

Bajden takođe planira da imenuje svog kandidata za šefa Agencije za alkohol, duvan i vatreno oružje (ATF) koji će biti ključni za sprovođenje zakona o oružju.

ATF nema stalnog direktora od 2015. godine, a na čelu agencije je trenutno vršilac dužnosti direktora Regina Lombardo.

Bajden se suočava sa sve većim pritiskom da uvede strogo ograničenje na nošenje oružja posle niza pucnjava širom SAD u poslednje vreme, u kojima je stradalo mnogo ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.