Bajden povlači trupe iz Avganistana do 11. septembra?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 18:29

Bajden povlači trupe iz Avganistana do 11. septembra?

Predsednik SAD Džo Bajden odlučio je da povuče američke trupe iz Avganistana do 11. septembra 2021. godine, 20 godina nakon što su napadi Al kaide pokrenuli najduži američki rat, izjavila su za Rojters tri izvora upoznata sa odlukom.

Povlačenje će, međutim, biti zasnovano na određenim garancijama bezbednosti i poštovanja ljudskih prava, naveli su izvori pod uslovom da ne budu imenovani pre formalizacije odluke.

Očekuje se da će američki državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Entoni Blinken i američki ministar odbrane Lojd Ostin sutra u Briselu obavestiti NATO saveznike o tome.

Bajden će možda javno objaviti svoju odluku, rekli su izvori.

Njegova odluka, ukoliko bude potvrđena, premašiće termin za povlacenje do 1. maja, a koji je s talibanskim pobunjenicima dogovorila administracija njegovog prethodnika Donalda Trampa.

U izjavi prošlog meseca talibani su zapretili da će nastaviti neprijateljstva protiv stranih trupa u Avganistanu ako ne ispoštuju rok da se povuku do 1. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlučeno: Bajden povlači trupe

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Predsednik SAD Džo Bajden odlučio je da povuče američke trupe iz Avganistana do 11. septembra 2021. godine...I to 20 godina nakon što su napadi Al kaide pokrenuli najduži američki rat...Povlačenje će, međutim, biti zasnovano na određenim garancijama bezbednosti i poštovanja ljudskih prava,...

Nastavak na B92...

Bajden povlači sve američke trupe iz Avganistana do 11. septembra

Izvor: VOA, 13.Apr.2021

Predsednik Džo Bajden odlučio je da povuče preostale američke trupe iz Avganistana do 11. septembra 2021. godine, 20 godina nakon što su napadi al Kaide doveli do najdužeg američkog rata, saopštili su u utorak američki zvaničnici, a prenose agencije Rojters i Asošijeted pres. Očekuje se...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.