Bajden posle samita G7: SAD su se vratile na svetsku scenu (VIDEO)

Izvor: Beta, 13.Jun.2021, 17:56

Bajden posle samita G7: SAD su se vratile na svetsku scenu (VIDEO)

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da su se SAD vratile na svetsku scenu i da preuzimaju vodeću ulogu, uz države koje dele njihove vrednosti."Amerika se vratila da predvodi svet, uz države koje dele naše najdublje vrednosti. Mislim da smo postigli napredak u obnavljanju američkog kredibiliteta medju našim najbližim prijateljima", rekao je Bajden na kraju samita Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) na jugoistoku Engleske.Bajden, koji je na osmodnevnoj turneji, tokom koje će boraviti u tri zemlje, rekao je da je trodnevni samit G7 bio "izuzetno produktivan i ispunjen saradnjom" i dodao da je njegov angažman dočekan sa "istinskim entuzijazmom".Američki predsednik je posle samita otišao na sastanak sa britanskom kraljicom Elizabetom Drugom i postao 13. predsednik SAD koji se sreo sa njom.Bajden je na samitu ostavio trag objavom da će podeliti siromašnim zemljama 500 miliona vakcina protiv korona virusa i pozvao bogate saveznike da učine isto.Lideri članica G7 danas su potvrdili da će naredne godine donirati više od milijardu doza siromašnim zemljama.Bajden je učešće na samitu iskoristio za povezivanje sa novom generacijom lidera nekih od najmoćnijih zemalja sveta i za zbližavanje saveznika u borbi protiv pandemije korona virusa i ponašanja Kine u oblasti trgovine i rada.On je pozvao na uvodjenje ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: SAD su se vratile na svetsku scenu

Izvor: N1 televizija, 13.Jun.2021

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da su se SAD vratile na svetsku scenu i da preuzimaju vodeću ulogu, uz države koje dele njihove vrednosti.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.