Bajden nazvao Putina autokratom; Stigao odgovor šefa Kremlja

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 17:13

Bajden nazvao Putina "autokratom"; Stigao odgovor šefa Kremlja

Moskva -- Nakon što je Bajden nazvao Putina "autokratom", jedan novinar pitao je ruskog predsednika da to prokomentariše.

Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je izjavu američkog kolege Džoa Bajdena, koji ga je nedavno nazvao "autokratom", rekavši u intervjuu za televiziju En-Bi-Si da se to predstavlja javnosti onako kako se smatra celishodnim za vladajuću elitu u određenoj zemlji.

Tokom intervjua Putinu je postavljeno pitanje o samitu sa američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednikom, pre kojeg se Džo Bajden sastaje sa liderima Grupe 7 i evropskih država.

Novinar je primetio da se "to predstavlja kao pokušaj okupljanja brojnih svetskih demokratija, a da će se sada Bajden sastati sa predsednikom Rusije, koji je predstavljen kao diktator, autokrata".

"Ne znam, neko se služi takvim manirima, neko na drugačiji način gleda na razvoj situacije i na vašeg pokornog slugu. Sve to se predstavlja javnosti tako kako se smatra celishodnim za vladajuće klase u određenoj zemlji", izjavio je ruski lider.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden, koji će se susresti sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Ženevi 16. juna, izjavio da ne može da da garancije da će uspeti da promeni stavove Rusije, pritom nazvavši svog ruskog kolegu "autokratom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.