Bajden izdao naređenje: Napadnite

Izvor: B92, 26.Dec.2023, 08:54

Bajden izdao naređenje: Napadnite

Američki predsednik Džozef Bajden naredio je napad na milicije u Iraku koje podržava Iran, nakon ranjavanja američkih vojnika u napadu drona na severu Iraka.

Portparolka američkog Nacionalnog bezbednosnog saveta Ejdrijen Votson izjavila je da jedan od vojnika zadobio teške povrede u napadu koji se dogodio u ponedeljak.

AP agencija navodi da su proiranska grupa Kataib Hezbolah i njihove podružnice preuzele odgovornost za napad dronom.

Bajden, koji provodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << božićne praznike u predsedničkom kampu Kamp Dejvid u Merlinendu, naredio je liderima Pentagona da pripreme opcije kao odgovor na napad na bazu koje koriste američke trupe u Erbilu.

Za svega nekoliko časova Bajden je okupio nacionalni bezbednosni tim, koji je ga je obavestio o opcijama, a predsednik SAD je odlučio da budu napadnute tri lokacije koje koriste Kataib Hezbolah i podružnice, rekla je Votson.

"Predsednik nema veći prioritet nego da zaštiti američke vojnike koji su napadnuti. SAD će delovati na vreme i na način za koji bude doneta odluka ako napadi budu nastavljeni", poručila je Votson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRVAVA OSVETA AMERIKANACA! Irak napadnut zbog ranjavanja tri američka vojnika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2023

Amerika nije gubila vreme...Američki predsednik Džozef Bajden naredio je napad na milicije u Iraku koje podržava Iran, nakon što su trojica američkih vojnika ranjena u napadu drona na severu Iraka, prenosi AP...Portparolka američkog Nacionalnog bezbednosnog saveta Ejdrijen Votson izjavila je da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.