Bajden greši

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 19:36

"Bajden greši"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je danas da su kritike koje je na njegov račun izneo američki predsednik Džozef Bajden "pogrešne" i "netačne".

Netanjahu je odgovarao na izjavu Bajdena za MSNBC, u kojem je rekao da Netanjahu "nanosi više štete Izraelu, nego koristi" kroz svoju politiku u Gazi.

"Ne znam tačno na šta je predsednik mislio, ali ako je mislio da jurim lične političke ciljeve protiv želje većine Izraelaca i da to šteti interesima Izraela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << greši u oba slučaja", rekao je Netanjahu za Politiko.

On je dodao da to nije njegova privatna politika.

"Tu politiku podržava velika većina Izraelaca", rekao je Netanjahu.

Premijer Izraela je rekao da je "poslednja stvar koju Izrael treba da uradi da odobri uspostavljanje Palestinske samouprave u Gazi", kao i da Izraelci podržavaju njegovu poziciju da se ne formira palestinska država.

"Većina Izraelaca razume da ukoliko to ne uradimo, ono što će se desiti je ponavljanje masakra od 7. oktobra, što bi bilo loše za Izrael, loše za Palestince, i loše za budući mir na Bliskom istoku", istakao je Netanjahu, preneo je Tajms of Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benjamin Netanjahu: Bajdenove kritike su lažne i pogrešne

Izvor: Danas, 10.Mar.2024

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu poručio je danas da su kritike koje mu je uputio američki predsednik Džozef Bajden "pogrešne i lažne", prenosi Tajms of Izrael.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.