Bajden diskretno radi na tome

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 23:25

Bajden "diskretno radi" na tome

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je danas da "diskretno radi" kako bi Izrael "značajno smanjio" svoje prisustvo na palestinskoj teritoriji.

Bajden je govorio u crkvi u Čarlstonnu gde je devetoro ljudi, uključujući sveštenika i vernike, ubijeno 2015. godine u jednom od najgorih rasističkih napada u SAD.

"Ako zaista brinete o ovde izgubljenim životima, onda bi trebalo da pozovete na prekid vatre u Palestini", uzviknuo je jedan demonstrant.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik koji čvrsto podržava Izrael je do sada odbijao da pozove na prekid vatre u Gazi jer smatra da bi to uglavnom koristilo Hamasu.

On međutim pokušava da se postigne deeskalacija u Gazi i spreči širenje na Liban.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.