Bajden će biti upamćen kao terorista

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 11:24

"Bajden će biti upamćen kao terorista"

Eksplozije na "Severnim tokovima" su imale za cilj da se zaplaše zemlje koje su odlučile da razvijaju ekonomiju, rukovode se interesima sopstvenih građana.

Ovo je mišljenje predsednika Državne dume Rusije Vjačeslava Volodina, koji je komentarisao podatke koje je objavio američki novinar Simor Herš o tome da su eksplozije na gasovodima organizovali američki ronioci.

"Ako je trideset treći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Hari Truman bio zločinac jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je primenio nuklearno oružje protiv stanovnika Hirošime i Nagasakija, onda je predsednik SAD Džozef Bajden terorista, jer je dao nalog da se uništi energetska infrastruktura njegovih strateških partnera: Nemačke, Francuske i Holandije", napisao je Volodin na Telegramu.

Prema njegovom mišljenju, Bajden se upisuje u istoriju kao terorista.

Prema njegovim rečima, akcije SAD su bile akcije zastrašivanja vazala koji su odlučili da razvijaju ekonomiju, rukovodeći se interesima sopstvenih građana. Volodin smatra, da bi informacije koje je objavio novinar trebalo da budu osnova za međunarodnu istragu, krivično gonjenje Bajdena i isplatu naknada zemljama koje su pogođene terorističkim napadom.

Herš je ranije objavio istraživanje o sabotaži gasovoda „Severni tok“, koje je napravljeno nekoliko sati pre tog bloga. On tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da su eksploziju organizovali američki ronioci pomoću Norveške. Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, komentarišući materijal novinara, istakao je da Moskva nema podatke o tome ko je izvršio diverziju gasovoda.

Predstavnik Pentagona Haron Hern je izjavio da su podaci o učešću SAD u eksplozijama neistiniti.

Teroristički napadi dogodili su se 26. septembra, istovremeno na dva ruska gasovoda koji izvoze gas u Evropu – na „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“.

Operator "Severnog toka", kompanija "Nord strim AG" saopštila je da je došlo do velikih oštećenja i da je nemoguće proceniti kada će ona biti otklonjena.

Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o planiranoj diverziji. Glavno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivičnu istragu o delu međunarodnog terorizma.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije rekao da iza diverzija na gasovodima stoji onaj koji nastoji da konačno prekine veze Rusije i EU i dodao da je to čin međunarodnog terorizma, čiji je cilj uništavanje energetske sigurnosti čitavog kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.