Bajden: Znaćemo za par dana

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 21:14

Bajden: Znaćemo za par dana

Za nekoliko dana će se znati da li Hamas pristaje na predlog sporazuma o taocima koji je trenutno na pregovaračkom stolu.

Ovo je danas izjavio američki predsednik Džozef Bajden.

"Dogovor o taocima je trenutno u rukama Hamasa. Postoji racionalna ponuda na koju su pristali Izraelci. Znaćemo za nekoliko dana da li će predlog prihvatiti i Hamas", rekao je Bajden novinarima pre nego što se ukrcao u predsednički avion u Merilendu.

On je ukazao da prekid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatre mora biti uspostavljen jer, kako je upozorio, "ako dođemo u situaciju da se ovo nastavi tokom Ramazana, to bi moglo biti veoma, veoma opasno", prenosi Tajms of Izrael.

Upitan da li vrši pritisak na Izrael da dozvoli da veće količine pomoći udju u Pojas Gaze, Bajden je rekao da o tom pitanju vrlo naporno radi sa izraelskom stranom.

"Moramo imati više pomoći u Gazi. Nema izgovora. Nijednog", rekao je američki predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden: Veoma opasno ako ne bude prekida vatre do Ramazana, na Hamasu je da prihvati sporazum

Izvor: VOA, 05.Mar.2024

VAŠINGTON — Američki predsednik Džo Bajden upozorio je na „veoma, veoma opasnu” situaciju ukoliko ne dođe do sporazuma o prekidu vatre u Gazi do Ramazana, dodajući da je na Hamasu da prihvati dogovor, dok se pregovori nastavljaju u Kairu, glavnom gradu Egipta. Dok je američka vojska dostavila...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.