Bajden: Opoziv? Ha, ha, ha

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 21:46

Bajden: "Opoziv? Ha, ha, ha"

Na tvrdnju Kevina Makartija da bi republikanci uskoro mogli da pokrenu opoziv predsednika, Bajden je reagovao smehom dok je izlazio sa događaja u Beloj kući.

Bajden je uhvaćen kako se osmehuje i smeje na izlasku iz Istočne sobe nakon što je izneo primedbe na napore njegove administracije da poveća dostupnost lečenja mentalnog zdravlja.

Ranije tog dana, g. Makarti je rekao da će istraga o opozivu dati Domu "najjača moć da dobije ostatak znanja i informacija" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre nego što pokušaju da svrgnu gospodina Bajdena, što su mnogi na njegovoj konferenciji insistirali da radi od pre nego što je preuzeo dužnost.

Nije poznato da li će Predstavnički dom zaista pokrenuti istragu o opozivu gospodina Bajdena, ali više istaknutih republikanaca postaje sve glasnije u promociji teorija zavere i lažnih tvrdnji o navodnom kriminalu od strane predsednika.

Makarti je rekao voditelju Foks Njuza Šonu Henitiju kasno u utorak da se istraga Predstavničkog doma za nadzor nad Bajdenovim sinom, Hanterom Bajdenom, "podiže na nivo istrage o opozivu" iako mlađi gospodin Bajden ne drži i nikada nije bio na javnoj funkciji.

Republikanci su godinama tvrdili da je rad Hantera Bajdena za ukrajinsku energetsku kompaniju Burisma bio razlog zašto je gospodin Bajden sprovodio politiku Obamine administracije kao potpredsednik kada je naterao tadašnjeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da smeni tužioca čije je otpuštanje bilo zahtevali su SAD, EU, MMF i drugi subjekti koji su podržavali finansijsku pomoć Ukrajini.

Lažne optužbe motivisale su tadašnjeg predsednika Donalda Trampa da pokuša da uceni naslednika gospodina Porošenka, Volodimira Zelenskog, da objavi lažne istrage o Bajdenovima, što je dovelo do prvog od dva suđenja za opoziv gospodina Trampa.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.