Bajatović iznenađen odlukom Pajtića

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović iznenađen odlukom Pajtića

Novi Sad -- Potpredsednik SPS Dušan Bajatović kaže da je iznenađen odlukom Bojana Pajtića da prekine pregovore sa SPS, i da socijalisti ne budu deo vlade Vojvodine.

Bajatović kaže da je iznenađen Pajtićevim stavom, jer stranka koja ima 21 odsto glasova teško da može da bude reprezent stavova Vojvođana.

Bajatović kaže da bi bilo dobro da SPS bude u vlasti i u Vojvodini i u Republici, ali pošto to nije moguće, da će biti odgovorna opozicija.

Bajatović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje da smatra da je ovakav razvoj situacije "čin ucene".

Jedini sigurni koalicioni partneri su tu - Bojan Pajtić i Ištvan Pastor, koji su, nakon kratkog razgovora iza zatvorenih vrata medije obavestili da će nova Vlada Vojvodine biti zvanično formirana na skupštinskoj sednici 11. jula.

Socijalistička partije Srbije nije više poželjan partner za Demokratsku stranku, ali ni za Ligu socijaldemokrata Vojvodine. Međutim, posle prestanka pregovora sa SPS-om, nema više otvorenih pitanja i LSV nastavlja pregovore sa DS-om.

Za razliku od republičkog nivoa, gde SPS ostaje na vlasti, dok DS odlazi u opoziciju - u Vojvodini je sitruacija obrntuta. Bivši partneri su saglasni da to nije idealna situacija, i da će verovatno biti turbulencija u naredne četiri godine na relaciji Novi Sad - Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.