Bajatović: Ne postoje mogućnosti za veće  plate u „Azotari“

Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Ne postoje mogućnosti za veće plate u „Azotari“

Dušan Bajatović

PANČEVO - Nekada najveći proizvođač veštačkog đubriva i jedini proizvođač amonijaka u Srbiji HIP „Azotara" radno je obeležila 47 godina od početka proizvodnje. Pošto od početka avgusta radi u ukupnoj režiji „Srbijagasa" čiji kadrovi i upravljaju ovom fabrikom, bila je to prilika da generalni direktor „Srbijagagasa" Dušan Bajatović još jednom ponovi da se investicije od 22,5 miliona evra u „Azotari" tek očekuju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Poizvodnja je sada na maksimumu postojeće tehnologije. „Azotara” još uvek nije na dve noge, ali stvari idu dobro. Saradnja sa sindikatima je dobra kao i radna atmosfera. Žao nam je što ne postoje mogućnosti da plate budu veće jer znamo da se od prosečne plate teško može živeti. I dalje tvrdimo da će se deliti samo zarađeno - naglasio je Bajatović.

Njegov zamenik u „Srbijagasu” Radosav Vujačić, predsednik Upravnog odbora i direktor „Azotare”, izneo je podatke da je od 1. avgusta proizvedeno više od 38.000 tona amonijaka, 68.800 tona kana, 10.700 tona uree i oko 30.000 tona NPK đubriva.

Kako je saopšteno, sve količine „Azotarinog” đubriva imaju siguran plasman zahvaljujući pre svega razumevanju Vlade Srbije i nadležnih ministarstava. Gas koji je osnovna sirovina za proizvodnju azotnih đubriva uskoro bi „Azotara” kao kvalifikovani kupac trebalo povoljnije da nabavlja.

Bajatović je rekao da „Azotarine” proizvodnje ne bi ni bilo da nema razumevanja ostalih poverilaca. Ipak, kako je najavio, u narednom periodu rukovodstvo će analizirati poslovne poteze vučene pre njihovog dolaska a o uočenim nepravilnosti obavestiće javnost i nadležne.

- Deo prošlosti utiče na sadašnjost. Ukoliko posumnjamo da ima povezanih osoba i pranja novca, naša obaveza je da obavestimo nadležne - ocenio je Bajatović.

Vujačić je najavio da će u narednom periodu ponovo utvrđivati mogući broj viška zaposlenih. Početna pretpostavka je da ih ima oko 150, a koliko ih je u stvari utvrdiće stručna analiza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.