Bahrein: Suzavac i zvučne bombe

Izvor: B92, 30.Nov.2013, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahrein: Suzavac i zvučne bombe

Manama -- Bahreinska policija je upotrebila suzavac i zvučne bombe da bi rasterala više stotina demonstranata u šitskom selu u blizini prestonice, izjavili su svedoci.

Oni su rekli da se incident desio na raskrsnici u gradu Sanabis, nakon sahrane 15-godišnjeg mladića, preneo je danas AFP.

On je preminuo ranije istog dana u bolnici od opekotina koje je zadobio danas tokom napada koga je izvršila grupa diverzanata na skladište gradjevinske firme, objavilo je ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova.

Učesnici protesta su uzvikivali anti režimske parole. Pobuna šita sa zahtevom za demokratske reforme u Bahreinu, gde su suniti na vlasti, ali šiti čine većinu, ugušena je marta 2011. godine.

Najmanje 89 osoba je ubijeno od početka protesta, objavila Medjunarodna federacija za ljudska prava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bahrein: Sukob policije i demonstranata

Izvor: Blic, 30.Nov.2013

Bahreinska policija je danas upotrebila suzavac i zvučne bombe da bi rasterala više stotina demonstranata u šitskom selu u blizini prestonice, izjavili su svedoci...Oni su rekli da se incident desio na raskrsnici u gradu Sanabis, nakon sahrane 15-godišnjeg mladića, preneo je danas AFP...On je preminuo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.