Bahati žandarmi kopali zlato, a tvrdili da vežbaju marširanje

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahati žandarmi kopali zlato, a tvrdili da "vežbaju marširanje"

Četvorica pripadnika Žandarmerije, čije je privođenje planirano, a zatim po nalogu nekog iz vrha vlasti obustavljeno, znali su da im se sprema hapšenje. Kako “Blic” saznaje, komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, čiji je rođeni brat jedan od osumnjičenih, veče pred planiranu akciju obavešten je da od nje nema ništa.

Dokle je išla bahatost žandarma svedoči jedna od stavki iz izveštaja koji je Sektor unutrašnje kontrole dostavio Višem tužilaštvu u Nišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a u kojem se navodi da je 30 pripadnika ove službe sa devet džipova tri dana na teritoriji Gamzigradske banje iskopavalo zemljište na privatnim imanjima u potrazi za zlatom.

Pročitajte još:

Vrh vlasti sprečio hapšenje brata komandanta Žandarmerije Božović naredio istragu protiv komandanta Žandarmerije Komandant Žandarmerije ponovo šalje poruke preko Fejsbuka Dikićevi žandarmi džipovima jurili generala policije

To se radilo uz obrazloženje da se izvodi “vežba marša”, a po nalogu Bratislava Dikića.

- Kada su u iskopavanju nailazili na stene, iznajmljivali su "hilti" bušilice, a tužilaštvo raspolaže podacima i od koga. U tom periodu svi oni spavali su pod šatorima. Dodaje se da su se vlasnici imanja na kojima su vršena iskopavanja, tada, ali i ranije žalili da ne mogu da dođu do svoje zemlje jer im žandarmi ne dozvoljavaju - stoji u izveštaju dostavljenom Višem tužilaštvu.

Prema saznanjima “Blica”, među dokazima koji svedoče o kriminalnom delovanju četvorice žandarma su i audio i video zapisi, izjave svedoka i druga dokumentacija. Kao posebna stavka u izveštaju u koji je “Blic” imao uvid, stoji zloupotreba službenog položaja.

Naime, žandarmi su na jugu Srbije bili angažovani kao obezbeđenje lokala, koristeći pritom, materijalne i ljudske resurse Žandarmerije. I mada su fiktivno u isto vreme bili na službenoj dužnosti na različitim lokacijama u Srbiji, oni su za 50 evra po večeri obezbeđivali restorane, diskoteke i druge objekte.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žandarmi kopali zlato, a tvrdili da "vežbaju marširanje"

Izvor: NaDlanu.com, 17.Maj.2013, 12:11

Četvorica pripadnika Žandarmerije, čije je privođenje planirano, a zatim po nalogu nekog iz vrha vlasti obustavljeno, znali su da im se sprema hapšenje. Kako “Blic” saznaje, komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, čiji je rođeni brat jedan od osumnjičenih, veče pred planiranu akciju obavešten...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.