Badnje veče i Božić “proslavili” u kamionima pred Srbijom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Jan.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Badnje veče i Božić “proslavili” u kamionima pred Srbijom (FOTO)

Više od 50 vozača kamiona i teških teretnih vozila natovarenih kvarljivom robom, veliki hrišćanski praznik Badnje veče i Božić dočekali su i “proslavili” u kabinama svojih vozila.

Zbog velikog nevremena i obilnih snežnih padavina, oni su treći dan zaglavljeni na terminalu graničnog prelaza Tabanovce na makedonsko-srpskoj granici.

Vozači se žale da se terminal uopšte ne čisti od snega, radi čega ne mogu da nastave put, a biznismeni čija se roba prevozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << radi toga trpe ogomne štete.

Foto: Lična arhiva

- Stajanje u mestu još više ukupava vozila u nanose snega. Trpimo veliku štetu, ali nema gde da se žalimo jer niko ne podiže slušalicu ni u Carini u Skoplju, ni na terminalu u Kumanovu. Zato smo bili prinuđeni da apel za pomoć pošaljemo elektronskim medijima i portalima - kaže jedan od ogorčenih vlasnika kamiona.

Oni zahtevaju da “Makedonija put” hitno pošalje ekipu na terminal Tabanovce i odglavi kamione kako bi se spasio bar deo robe koju prevoze.

- Kamioni od prekjuče stoje na terminalu. Niko ne čisti sneg iako se radi o državnoj instituciji. Ponudili smo da mi dovezemo buldožer ili da privatno organizujemo čišćenje, ali nam to nisu dozvolili. U kamionima imamo voće, povrće i druge prehrambene proizvode koji će se smrznuti i oštetiti na izuzetno nisim temperaturama. Trpimo veliku štetu, ali nigde ne možemo da se požalimo -ogorčeno kaže jedan biznismen.

(D. J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Sa Srbima koji su Božić proslavili u Kninu! Jači od vetra i nestanka struje! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jan.2017, 10:56

Na Badnje veče i Božić zatekli smo se sa Srbima u mestu Kistanje, kod Knina. Pravoslavni verici iz Šibensko – kninske županije okupili su se ispred hrama Ćirila i Metodija, crkve Svetog Nikole u mestu Kistanje i manastira Sveta Nedelja u Oćestovu gde su uprkos vremenskim neprilikama zapalili...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.