„Bad Memory“: Širenje energije

Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bad Memory“: Širenje energije

Grupa „Bad Memory" nastala je krajem januara 2004. godine u Pirotu kada se su se okupila petorica prijatelja, srednjoškolaca, koji su osetili potrebu da se bave rokenrolom. U stvari, prvo su se zvali „Crossroads", a nakon prve autorske pesme „Loše sećanje" odlučili su da promene ime.



Muzika ovog sastava zasnovana je uglavnom na hard roku, hevi metalu i pank roku ali ima tu i uticaja drugih muzičkih pravaca.

Cilj benda je širenje pozitivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << energije kroz spoj iskrenih ljudskih osećanja i čvrstog zvuka, kao i integracija svih slojeva rok kulture u Srbiji. Inspiraciju za pesme članovi grupe pronalaze u događajima iz života, a sve pesme su na srpskom jeziku.

Bend „Bad Memory" je svirao u mnogim klubovima širom Srbije i tako promovisao svoju muziku. Naravno, počeli su u klubovima u Pirotu, ali dobra reakcija publike i prepoznatljivi nastupi omogućili su ima da u narednom periodu sviraju kao podrška poznatim bendovima kao sto su: „Generacija 5", „Riblja Čorba", „Neverne bebe" i drugi.

Pored toga, bend je dve godine zaredom učestvovao na „Peace festu" kada su gostovali Glen Hjdžis iz sastava „Deep Purple" i Džon Lauton iz grupe „Uriah Heep". Članovi grupe „Bad Memory" su: Nikola Božić (vokal), Miodrag Božić (gitara, prateći vokal), Igor Vlatković (gitara), Milan Slavković (bas gitara) i Saša Đorđević (bubnjevi). Trenutno rade na realizaciji prvog albuma.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.