Bački Petrovac: Otvoren najveći akva-park u Evropi (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bački Petrovac: Otvoren najveći akva-park u Evropi (FOTO, VIDEO)

U Backom Petrovcu danas je otvoren akva-park "Petroland", u čiju izgradnju je slovačka kompanija "Akva term invest" do sada uložila 8,5 miliona evra."Petroland" je najveći akva-park u ovom delu Evrope.

Prema rečima direktora akva parka Jana Brtke, danas je okončana prva faza izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa, a kada za dve godine bude potpuno završen u projakt će biti investirano 22 miliona evra.

Zašto u Beogradu nema akva-parka

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />D S S: Nastaviti izgradnju Akva parka

Jagodinu ove godine posetilo 500.000 turista

"Ovaj projekat je nova stranica u istoriji vojvodjanskog turizma, jer neće biti stranog turiste koji dodje u Pokrajinu da ne poželi da poseti akvapark u Bačkom Petrovcu", rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i dodao da projekat pruža veliku šansu razvoju sektora uslužnih delatnosti.

Ono što razlikuje akva-park u Bačkom Petrovcu od većine ostalih kompleksa sličnih sadržaja je termalna voda koja se koristi u svim bazenima i omogućava nesmetan rad parka tokom većeg dela godine.

Voda se crpi sa dubine od 800 metara i njena temperatura je oko 40 stepeni celzijusovih. U samim bazenima voda je rashladjena, a tokom zimskih meseci predvidjeno je da bude oko 30 stepeni, što će omogućiti nesmetano kupanje, ali i zagrevanje vazduha u specijalnom balonu.

Akva-park nalazi se na samom ulasku u Bački Petrovac, na putu ka Novom Sadu, od koga je udaljen 18 kilometara. Sada je u funkciji šest hektara, a po završetku treće faze izgradnje prostiraće se na površini od 26 hektara.

U parku se trenutno nalaze razni tobogani, bazeni za decu i odrasle, kao i dečje igralište i sportovi na pesku.

Direktor akva-parka je najavio da će u narednim fazama biti izgradjen olimpijski bazen, amfiteatar, zatvoreni bazeni i bungalovi, a tokom 2013. planiran je i završetak izgradnje hotela.

Svi bazeni obloženi su specijalnom podlogom iz Italije, koja onemogućava prisustvo bakterije u vodi koja izaziva pojavu legionarske bolesti, što je čest slučaj u ovakvim kompleksima.

U okviru kompleksa nalazi se fabrika vode kojom se napajaju bazeni i savremen prečistač otpadnih voda. Ceo sistem akva-parka povezan je sa centralnom zgradom, u kojoj se vrši automatizovana kontrola tempereture i ispravnosti vode u bazenima.

(Beta)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.