Bačević najavio radnu grupu za problem Zajače

Izvor: RTS, 06.Mar.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačević najavio radnu grupu za problem Zajače

Milan Bačević najavio formiranje mešovite Radne grupe za rešavanje problema u preduzeću Rudnici i topionica Zajača.

Ministar prirodnih resursa i rudarstva Milan Bačević najavio je u Loznici formiranje mešovite Radne grupe za rešavanje problema u preduzeću Rudnici i topionica Zajača.

Nakon sastanka sa predstavnicima gradske vlasti i radnika Zajače, Bačević je rekao novinarima da je sve što se tiče nadležnosti njegovog ministarstva ispunjeno, a te nadležnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se uglavnom svode na uslove rada u rudniku koje kontroliše rudarska inspekcija.

"Problemi zaposlenih u Rudniku više su u ingerenciji drugih ministarstava - zdravlja, životne sredine, rada i socijalne politike, a mi jedino možemo da pomognemo posredovanjem", rekao je Bačević.

Predstavnik štrajkača Dejan Lazić izjavio je da je veći deo rudara i dalje u štrajku, izrazivši očekivanje da će se problemi u Zajači rešiti na najbolji način.

On je istakao da je firma u nezavidnu situaciju dovedena nesavesnim poslovanjem i poručio da rudari traže samo da se "zakoni ove države poštuju".

Zbog neizmirenih osam plata i doprinosa za zdravstveno osiguranje, radnici Zajače štrajkuju od 28. januara.

Potom su 6. februara nastavili protest ispred upravne zgrade u Loznici, 14. februra su protestovali ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, da bi sutradan počeli blokadu puta u centru sela.

Blokada i da dalje traje za sva vozila koja imaju veze sa proizvodnjom u topionici, dok svi drugi mogu slobodno da prolaze.

U međuvremenu su imali nekoliko razgovora sa vlasnikom preduzeća Miroslavom Bogićevićem, ali su dobili samo jednu platu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.