Bačević: Rudarstvo je razvojna šansa Šumadije

Izvor: Politika, 16.Jan.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačević: Rudarstvo je razvojna šansa Šumadije

GORNJI MILANOVAC –Razvojne šanse Šumadije i centralne Srbije su rudarstvo i podzemne vode koje nisu do kraja istražene, a to će biti prioritet u narednom periodu, rekao je danas u Gornjem Milanovcu ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

Ministar je predstavnicima lokalne samouprave rekao da treba da svakodnevno dolaze u vladu s pripremljenim razvojnim programima i traže pomoć svih ministara.

„Potrebni su projekti, a sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će se pronaći. I ja u svetu tražim investitore, i oni prvo pitaju za projekte koje mi nemamo, a spremni su da ulože sredstva”, rekao je Bačević.

Ministru je postavljeno pitanje problema snabdevanja varošice Rudnik vodom i zatražena pomoć jer je tu voda većim delom godine neupotrebljiva za piće.

Bačević je rekao da to područje ime vode izvanrednog kvalitet, kao i ljiški kraj, i dodao da to treba iskoristiti.

Ministar će oko podneva posetiti selo Koštuniće na Ravnoj gori i turističko-rekreativni centar čija je izgradnja počela pre tri godine. Popodne će razgovarati s rudarima rudnika olova i cinka na Rudniku.

Beta

objavljeno: 16.01.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rudarstvo je šansa Šumadije"

Izvor: B92, 16.Jan.2014

Gornji Milanovac -- Razvojne šanse Šumadije i centralne Srbije su rudarstvo i podzemne vode koje nisu do kraja istražene, a to će biti prioritet, kaže ministar Bačević...Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević je predstavnicima lokalne samouprave u Gornjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.