Bačena eksplozivna naprava u Dragašu

Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačena eksplozivna naprava u Dragašu

Na zgradu "Komercijalne banke" u Dragašu sinoć oko 22,30 bačena je eksplozivna naprava koja je prouzrokovala znatnu materijalnu štetu na objektu, a žrtava nije bilo, potvrdio je Tanjugu portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani.

Motiv napada, kako je rekao, se ne zna. Pripadnici policije su na licu mesta, obavljaju uviđaj, istraga je u toku.

Zgrada "Komercijalne banke" nalazi se na stotinjak metara od Skupštine opštine Dragaš.

Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za deminiranje i pripadnici Kfora veruju da je podmetnut oko jedan kilogram eksploziva, ali pripadnici međunarodnih mirovnih snaga na mestu događaja nisu pronašli ništa osim prašine od eksplozije.

Ovo je drugi slučaj podmetanja eksploziva u ekspozituri beogradske Komercijalne banke, od početka njenog rada u aprilu 2004. Prva eksplozija dogodila se 18. februara 2006.

Policija u Dragašu ne želi da govori o ovom slučaju i novinare upućuje na regionalnu komandu, a događaj ne žele da komentarišu ni građani.

Komercijalna banka u Dragašu isključivo isplaćuje penzije građanima koji prinadležnosti dobijaju iz Beograda.

Policija je još saopštila da istražitelji nakon razgovora sa jednim zaposlenim u banci nisu došli do podatka "sa kakvom licencom Komercijalna banka radi na Kosovu i u Dragašu".

Napadi na kuće Srba i institucije na Kosovu

U sinhronizovanoj terorističkoj akciji, prvog dana Nove godine zapaljena je jedna i kamenovano sedam kuća Srba u Bošnjačkoj mahali na severu Kosovske Mitrovice, saopštilo je danas Odeljenje za medije Ministarstva i Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. Najpre je, dva sata iza ponoći, zapaljena kuća Radovana Lazića, a tragedija je sprečena blagovremenom evakuacijom ove porodice. Kako je navedeno, vatrogasne ekipe jedva su uspele da ugase vatru, koja je zahvatila veći deo kuće u kojoj više nije moguće boraviti. Istovremeno, dok su Albanci u južnom delu Mitrovice slavili Novu godinu uz besomučnu pucnjavu iz automatskog oružja, kamenovano je i oštećeno sedam srpskih kuća. Napadnute su porodične kuće Gorana Milutinovića, Predraga Jevđića, Petra Jeremića, Dragiše Jeremića, Radovana Janićijevića, Dragoljuba Memarovića i Radoša Ljušića. Zahvaljujući srećnim okolnostima, ni u ovoj seriji sinhronizovanih napada na domove Srba nije bilo ni povređenih. U saopštenju se podseća da troristi atakuju i na srpske institucije na Kosmetu i da je nimalo slučajno prvog dana Nove godine meta bombaškog napada bila zgrada Komercijalne banke AD Beograd u Dragašu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.