Babo obnavlja Agrokomerc?

Izvor: RTS, 02.Sep.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babo obnavlja Agrokomerc?

"Agrokomerc" se mora obnoviti, ali prvo se mora vratiti njegova imovina radnicima, rekao bivši prvi čovek te kompanije Fikret Abdić. Rad bi počeo u Hrvatskoj, kroz oživljavanje poslovnih veza s lukom Rijeka i još nekim kompanijama u toj zemlji.

U pograničnom hrvatskom selu Maljevac održana je izveštajno-izborna sednica Udruženja za zaštitu nezaposlenih deoničara "Agrokomerca", kojoj je prisustvovao i bivši prvi čovek te kompanije Fikret Abdić.

Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prisustvovao veliki broj zainteresovanih iz obližnje Velike Kladuše, gde je bilo sedište nekadašnjeg giganta "Agrokomerca", kao i iz drugih mesta u BiH koji su doputovali u Hrvatsku.

Abdić je okupljenima, kojih je, po proceni medija, bilo oko 2.500, poručio da se "Agrokomerc" mora obnoviti, "ali prvo se mora vratiti njegova imovina radnicima".

Prema rečima Mirveta Beganovića, člana Izvršnog odbora Udruženja, proširće se izvršni odbor i nastaviti kontinuitet borbe za prava radnika i deoničara "Agrokomerca".

U Maljevcu su nekad bili pogoni za proizvodnju stočne hrane i odatle je 1963. godine krenuo razvoj "Agrokomerca", a danas je tamo punionica meda i fabrika pčelarske opreme u vlasništvu familije Abdić.

Udruženje je zatražilo da BiH kao država vrati "Agrokomerc", a dok se to pravno-formalno ne napravi, da mu se da u najam, tvrdeći da mogu pokrenuti proizvodnju za četiri meseca, a onda i u svim celinama.

Rad bi, kako je istaknuto, počeo u Hrvatskoj, kroz oživljavanje poslovnih veza s lukom Rijeka i još nekim kompanijama u toj zemlji i stavljanjem njegove imovine u funkciju u Hrvatskoj, kroz poslovne dogovore između BiH i Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fikret Abdić obnavlja “Agrokomerc”

Izvor: Telegraf.rs, 02.Sep.2012

Rad bi počeo u Hrvatskoj kroz oživljavanje poslovnih veza s lukom Rijeka i još nekim kompanijama u toj zemlji, rekao je bivši prvi čovek kompanije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.