Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Nema pritisaka na Agenciju, samo poneka iskakanja

Nema pritisaka na Agenciju za borbu protiv korupcije. Ta, da kažem, pojedinacna iskakanja nas ometaju u radu utoliko što nam oduzimaju dragoceno vreme na bespotrebna objašnjavanja jasnih zakonskih obaveza, izjavila je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić.

"Svidalo se to nekome ili ne, svaki zakon, dok postoji, mora da se primenjuje", rekla je Babić za list Danas.

Ona je naglasila da od Skupštine Srbije čeka potvrdu informaciju da li je Muamer >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Zukorlić sada na stalnom radu u parlamentu, jer u tom slučaju ne može da bude i predsednik privatnog univerziteta, pošto Zakon o Agenciji to izričito zabranjuje.

Babić je, podsetivši da je stav Agencije da je Zukorlić u potencijalnom sukobu interesa kao predsednik skupštinskog odbora za obrazovanje i predsednik privatnog univerziteta, objasnila da to znači da postoje okolnosti koje bi mogle da dovedu do toga da on, prilikom razmatranja pitanja vezanih za Komisiju za akreditaciju i proveri kvaliteta, postupa pristrasno.

Ukoliko sada, kao narodni poslanik, jeste u stalnom radu, više se ne postavlja pitanje sukoba interesa, jer imamo izričitu zakonsku zabranu za funkcionere na stalnom radu da vrše funkciju upravljanja u privatnom pravnom licu, navela je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije.

Povodom izjave Zukorlića da će njegov pravi tim proučiti odluke Agencije, Babić je rekla da on na tom ima pravo, ali Agencija je ta koja je nadležna za utvrđivanje postojanja sukoba interesa i konačne odluke Agencije i zakon se moraju poštovati.

Babić je rekla da nije tačno da se imovinke karte ne ažuriraju kako treba.

"Kada u odnosu na prethodni izveštaj nema promena u imovinskom stanju, već samo promena funkcije i funkcioner o tome samo dopisom obavesti Agenciju, a ne podnese novi izveštaj, na sajtu se objavljuje njegov prethodni izveštaj u koji se unosi samo ta promena. Ti podaci, iz kojih se vidi period vršenja funkcije, ostaju na sajtu", rekla je Babić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.