BURSAĆ OSUDIO NASILAN POKUŠAJ UPADA U SKUPŠTINU: Po svaku cenu moramo sačuvati mir, nezavisnost i stabilnost naše zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 14:58

BURSAĆ OSUDIO NASILAN POKUŠAJ UPADA U SKUPŠTINU: "Po svaku cenu moramo sačuvati mir, nezavisnost i stabilnost naše zemlje"

Nezadovoljni ovogodišnjim izbornim rezultatima napadaju simbol srpske prestonice i jedan od simbola demokratije - zdanje Skupštine grada Beograda.

Politikolog doc. dr Boris Bursać izjavio je za portal SD da su predstavnici opozicije u Srbiji uz evidentnu podršku zapadnih sila,  izabrali put mržnje i destrukcije a sve u cilju nasilne izmene narodne volje i destabilizacije Srbije.

Nakon sinoćnog  nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda od strane predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << liste Srbija protiv nasilja i njihovih pristalica jasno je da je nasilje jedini način borbe ove liste protiv političkih protivnika. Ovaj vandalski postupak dovoljan da osvetli dvoličnost ovih kabadahija koji već već mesecima pokušavaju da obore zakonito i legitimno izabranu vlast, izazivajući time rizik po bezbednost Srbije, a sve pod sloganom  borbe protiv nasilja. Dakle oni koji su se  zaklinjali u borbu protiv nasilja izabrali su  put mržnje i destrukcije a sve u cilju nasilne izmene narodne volje i destabilizacije Srbije. Još veći paradoks jeste to da je sinoć, Vladimir Obradović, čovek koji je želeo da bude na čelu grada Beograda , aktivno učestvovao u uništavanju institucije u čiju je fotelju silno želeo da uđe.

Ono što mene više brine jeste pojava Antifinih obeležja - zastave sa pesnicama na sinoćnom vandalskom piru, a kao potvrda mojoj tezi o umešanosti zapadnih sila u sinoćne događaje odnosno o planu Zapada da radikalizuje i destabilizuje političke prilike u Srbiji jesu izjave, upozorenja i dokazi ruskih zvaničnika da je po sredi majdanski scenarijo. Mislim da je došlo krajnje vreme da se donese Zakon o zaštiti suvereniteta, poput onog u Mađarskoj, kojim bi bila osnovana Agencija za zaštitu suvereniteta čiji bi zadaci bili identifikacija i detaljna analiza organizacija koje dobijaju finansije iz inostranstva,  pogotovu onih  koje imaju za cilj da utiču na volju birača a ima ih dosta.

Jedno je sigurno, državni organi ne smeju tolerisati nasilje, i moraju pokzati da je država jača od svakog devijantnog pojedinca i organizovanih nasilnih grupacija. Setimo se samo kako su reagovale bezbednosne snage SAD-a 2021. godine nakon nasilnog upada Trampovih pristalica u Capitol Hill. Dakle po svaku cenu moramo sačuvati mir, nezavisnost i stabilnost naše zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.