BURNA NOĆ U SRPSKOJ PRESTONICI: Tinejdžeri masovno zvali Hitnu pomoć i pretili samoubistvom

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 08:48

BURNA NOĆ U SRPSKOJ PRESTONICI: Tinejdžeri masovno zvali Hitnu pomoć i pretili samoubistvom

Hitna pomoć u Beogradu dobila je noćas nekoliko poziva roditelja tinejdžera, koji su pretili da će se ubiti.

Dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je da je tokom noći bilo i pet pedijatrijskih poziva, koji su se odnosili na starije adolescente.

- Razlozi su bili popiću veću količinu lekova, iseći ću vene. Deca su bila i pod uticajem alkohola. To je njihov apel upomoć, ne znači da se iza toga krije neko mentalno oboljenje, ali je moguće da i oni sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovo teško podnose, a mi ne obraćamo pažnju a to - navela je dr Stefanović.

Svi su noćas prevezeni u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a dr Ivana Stefanović uputila je roditeljima poseban apel da obrate pažnju na decu i shvate da im je potrebna pažnja.

- Ako ne mogu da im pruže adekvatnu pomoć, postoje lekari koji mogu, kako ne bi došlo do neželjenih posledica kada bude kasno - istakla je dr Ivana Stefanović.

Tokom noći su se dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima je bilo sedam povređenih. Troje je prevezeno u KBC Zemun, dvoje u Urgentni centar.

U jednoj od nezgoda učestvovalo i dvoje dece, koji nisu imali vidljive povrede, ali su bili vidno potreseni i prevezeni u odgovarajući zdravstveni centar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.