Izvor: B92, 09.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURIC: POLITICKI KOMPROMIS KOJI NECE RESITI PROBLEM

Novi Sad -- Posle imenovanja Dimitrija Vukcevica za v.d. direktora "Naftne industrije Srbije" stizu prve reakcije iz Vojvodine. Jedan od kandidata za clana Upravnog odbora NIS Djordje Buric u razgovoru s dopisnikom Radija B92 ocenjuje da je rec o najobicnijem politickom kompromisu koji nece resiti problem najjaceg javnog preduzeca u Srbiji.

"Prethodni rezim je ostavio naftnu industriju u katastrofalnom stanju, a u ovoj godini prelazne faze stvari su se dodatno komplikovale, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nove vlasti neodgovorno ponasaju prema NIS", rekao je Buric. Prema njegovim recima, imenovanje Dimitrija Vukcevica za v.d. direktora NIS prakticno ne znaci nista. "Upravni odbor imenuje Vlada. Oni imaju sada legalno pravo da imenuju Odbor, ali to odlazu za 10 dana zato sto postoji politicka blokada. Oni ne mogu da se sloze ni oko clanova UO. Vi znate da se gurao Canak za direktora, DS nekog svoga, dakle, u pitanju je politicki konflikt", kaze Buric.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.