BURA U HRVATSKOJ: Predsednica Hrvatske TVRDI DA NEMA BESKUĆNIKA U ZAGREBU, stigle OŠTRE REAKCIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURA U HRVATSKOJ: Predsednica Hrvatske TVRDI DA NEMA BESKUĆNIKA U ZAGREBU, stigle OŠTRE REAKCIJE!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da na ulicama Zagreba nema beskućnika, što je izazvalo burnu reakciju nevladine organizacije Hrvatska mreža za bekućnike

, koja ju je pozvala da se prošeta ulicama hrvatske prestonice.

Grabar Kitarovićeva je to izjavila nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, prenosi zagrebački Index.

- Vidite da na ulicama grada, za razliku od mnogih gradova, nema beskućnika. Zagreb >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je beskućnicima omogućio krov nad glavom - rekla je predsednica.

Iz Hrvatske mreže za beskućnike poručili su da "svako ko pešači Zagrebom, umesto da se vozi u koloni blindiranih automobila", vidi da to nije istina, kao i da u Zagrebu ima najmanje 500 beskućnika.

- Dugo me nešto ovako nije šokiralo, pozivam predsednicu da jedno veče prošeta s nama, npr. samo po glavnom kolodvoru i vagonima, možda progleda. Najveći broj beskućnika na zagrebačkim ulicama je iz drugih područja Hrvatske u kojima gotovo da nema nikakvih usluga za njih, pa su prisiljeni da dođu u Zagreb i ako ništa drugo, prehraniti se u mnogim narodnim kuhinjama - objavilo je Udruženje na Fejsbuku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.