BUGARSKI CIRKUS! Umesto konzula ČISTAČICA odlučivala o dobijanju državljanstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 10:41

BUGARSKI CIRKUS! Umesto konzula ČISTAČICA odlučivala o dobijanju državljanstva

Kako joj je ovo uspelo?

Higijeničarka u bugarskom konzulatu u Bitolju obavljala je intervjue sa kandidatima za dobijanje bugarskog državljanstva, objavio  je poslanik bugarske stranke Preporod Angel Georgiev.

Narodni poslanik Georgiev tvrdi da je higijeničarka Vesna Kotevska, službenica bugarskog konzulata u Bitolju, obavljala razgovore sa kandidatima a kao rezultat toga bilo je mnogo odbijenica, prenosi agencija  MIA pozivajući se na medije u Bugarskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Potpredsednica bugarske vlade i ministarka spoljnih poslova Marija Gabrijel je u odgovoru na poslaničko pitanje potvrdila da je u bugarskom konzulatu u Bitolju došlo do „sistemskih propusta i da čistačica više nema pristup arhivu i konzularnoj službi“.

Prema rečima Gabrijele u konzulatu nisu pronađeni direktni dokazi da je čistačica intervjuisala kandidate za bugarsko državljanstvo, ali je potvrđeno da je bilo "zastrašujučih prekršaja" koji su nedopustivi u diplomatskim službama.

Ona navela da 2.719 dosijea vraćeno generalnom konzulatu u Bitolju na kompletiranje i da su otkrivene ozbiljne nepravilnosti u procesu davanja bugarskog državljanstva.

Sučaj je otkriven nakon što su se početkom februara pojavile prijave o nepravilnostima u konzulatu u Bitolju.

- Nakon detaljne istrage, sačinjen je izveštaj sa procenom i analizom prikupljenih dokumenata i informacija, koji otkrivaju zastrašujuće nepravilnosti u procedurama koje su ključne za rad svakog konzulata - istakla je Marija Gabrijel.

Izvor: Srbija Danas/Politika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.