BUDUĆNOST SVEMIRSKOG TURIZMA JE VEĆ POČELA: Slike prvog kosmičkog hotela ostavljaju bez daha (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 13:48

BUDUĆNOST SVEMIRSKOG TURIZMA JE VEĆ POČELA: Slike prvog kosmičkog hotela ostavljaju bez daha (FOTO)

U narednih pet godina trebalo bi da se započne sa gradnjom prvog kosmičkog hotela

Građevinska korporacija "Orbital Asembly Corporation" planira otvoriti prvi luksuzni svemirski hotel imena "Voyager Station" do 2027. godine.

Korporaciju vodi bivši pilot JDžon Blinkou koji je za CNN izjavio da je zbog pandemije došlo do određenih zastoja, ali da bi izgradnja hotela trebala započeti 2026. godine

Hotel bi prema planovima trebalo da prima 280 gostiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 112 članova posade.

Why not @rookisaacman, and as a VIP contractor we'll be happy to upgrade you to a luxury suit, but only if you can circle the micro gravity area in Voyager Station's Inner Ring in less than 3 minutes, and drinks will be on us at the bar ;) pic.twitter.com/Qy7ICoZNgL

— Orbital Assembly Corporation (@OrbitalOps) March 3, 2021

- Trudimo se da javnost shvati da je zlatno doba svemirskih putovanja pred vratima. Dolazi. Dolazi brzo - rekao je Blinkou za CNN.

Hotel će simulacijom sile gravitacije omogućiti gostima "normalno" iskustvo koje će uključivati korišćenje toaleta, tuševa i kreveta koji će funkcionisati slično kao na Zemlji.

Orbital Assembly has been featured on @SPACEdotcom, with a great coverage of our last #FirstAssembly event hosted by our Director of Medical Research Dr. @shawnapandya : https://t.co/buUkuARYiN

Register to get exclusive email updates about our progress: https://t.co/Xbz47bQWcr pic.twitter.com/Umjn57gBSy

— Orbital Assembly Corporation (@OrbitalOps) February 26, 2021

Prikazi kako bi hotel mogao izgledati sugerišu interijer koji se ne razlikuje od luksuznih hotela koji se nalaze na našoj planeti.

Kada je početni dizajn premijerno prikazan pre nekoliko godina, Tim Alator, viši arhitekt dizajna u Orbital Assembly korporaciji, rekao je za CNN Travel da je estetika hotela direktan odgovor na film Stenlija Kjubrika "2001: Odiseja u svemiru" - koji je nazvao "nacrtom onoga što ne treba raditi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.