BUDUĆNOST PRIPADA NAŠEM JEDINSTVENOM OBRAZOVNOM SISTEMU Rusija se povlači iz Bolonjskog procesa

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022, 19:29

"BUDUĆNOST PRIPADA NAŠEM JEDINSTVENOM OBRAZOVNOM SISTEMU" Rusija se povlači iz Bolonjskog procesa

Ministar nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije Valerij Falkov rekao je da će Rusija razviti sopstveni sistem visokog obrazovanja i da planira da napusti bolonjski sistem, prenosi Komersant.

- Bolonjski sistem se mora tretirati kao proživljena faza. Budućnost pripada našem jedinstvenom obrazovnom sistemu, koji treba da se zasniva na interesima nacionalne ekonomije i maksimalnom prostoru mogućnosti za svakog učenika - rekao je Falkov.

⚡ Министр науки >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << и высшего образования РФ Валерий Фальков сообщил «Ъ», что Россия будет разрабатывать собственную систему образования. От Болонской системы ведомство хочет отказаться. https://t.co/KmMvZNjzAe pic.twitter.com/3pCipUZEt5

— Коммерсантъ (@kommersant) May 24, 2022

Rusija se pridružila Bolonjskom procesu 2003. godine, a sada u njemu učestvuje 49 zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Rusije potvrdilo nameru ukidanja Bolonjskog sistema obrazovanja

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2022

Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Rusije potvrdilo je nameru ukidanja Bolonjskog procesa i da se prioritet da stvaranju sopstvenog obrazovnog sistema, saopštila je pres-služba Ministarstva. "Bolonjski sistem treba tretirati kao prošlu fazu. Budućnost pripada našem jedinstvenom obrazovnom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.