BUDIMO ODGOVORNI, ČUVAJMO SEBE I DRUGE! Pogledajte najnoviji spot Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 15:21

BUDIMO ODGOVORNI, ČUVAJMO SEBE I DRUGE! Pogledajte najnoviji spot Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja! (VIDEO)

Pogledajte preporuke u najnovijem spotu i budite odgovorni.

Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja objavili su novi spot u vezi sa epidemiološkom situacijom u našoj zemlji.

Ovim spotom nadležne institucije još jednom apeluju na građane da budu odgovorni, da nose maske u svim zatvorenim prostorima jer je broj zaraženih koronavirusom u svetu u porastu.

Takođe, treba izbegavati grljenje i ljubljenje i voditi računa o socijalnoj distanci.

Podsećamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Štab za vanredne situacije grada Beograda danas je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji prestonice, a donete su proglašenju vanredne situacije doneti odluku koja sadrži četiri tačke

Tu odluku je potom potvrdila Vlada Srbije, koja je na osnovu odluke Grada Beograda o proglašenju vanredne situacije donela odluku koja sadrži četiri tačke.

Prva tačka regulisaće obavezu nošenja zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorijama i ugostiteljskim objektima, uz obavezno držanje rastojanja od metar i po između ljudi.

Druga odluka obavezuje nošenje zaštitnih maski u vozilima javnog gradskog i prigradskog prevoza, a biće uvedene i kazne za sve one koji ne budu poštovali ove mere. Treća tačka tiče se radnog vremena ugostiteljskih objekata, koji će na teritoriji Grada Beograda biti zatvoreni od 23 časa do 6 sati ujutru, odnosno moći će da budu otvoreni od 6 do 23.

Poslednja tačka reguliše broj od maksimalno 100 ljudi koji mogu da se okupe u zatvorenim prostorijama, uz nošenje maski i poštovanje distance od metar i po, dok će na otvorenom moći da se okupi najviše 500 ljudi, naravno uz nošenje maski i poštovanje distance.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.