BUDI raspisao konkurs za radove na temu “Male ludosti – velike mudrosti”

Izvor: Megafon.co, 04.Feb.2021, 17:38

BUDI raspisao konkurs za radove na temu “Male ludosti – velike mudrosti”

Međunarodni festival Bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Udruženja građana BUDI, poziva sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu od 5 do 15 godina, iz zemlje i inostranstva, da pošalju svoje radove na temu „Male ludosti – velike mudrosti”. Konkurs je otvoren do 31. marta 2021. godine, u kategorijama vizuelne umetnosti, filma i pozorišta, književnosti i ekologije/inovacije/eksperimenta.
Foto – BUDI
Autor/ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << i/ili podnosilac prijave na Konkurs može učestvovati s više radova i u okviru različitih kategorija. Odabrani radovi od strane stručnog žirija biće uvršteni u zvanični program festivala. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala, koji se održava od 15. maja do 15. juna u Pančevu. Opširnije informacije o propozicijama konkursa i načinu podnošenja prijava pogledajte OVDE.
Pinokio inspiracija za 9. BUDI Tema 9. BUDI festivala „Male ludosti – velike mudrosti“ inspirisana je najpoznatijim italijanskim lutkom na svetu – Pinokijem.
Karlo Klodi, novinar, poslao je uredniku novina u Rimu nekoliko kratkih epizoda o životu drvenog lutka i njegovim malim ludostima. Po objavljivanju 1881. godine, avanture Pinokija su pridobile simpatije mališana i postigle veliki uspeh. Kasnije je ovaj lik pretočen i u filmove, crtane filmove i predstave, stripove, knjige, ilustracije itd. Stekao je planetarnu popularnost. Inspirisao je i generacije budućih umetnika. A festival BUDI, 140 godina od njegovog rođenja, da odabere Italiju kao zemlju gosta domaćina predstojećeg festivala, u saradnji sa Ambasadom Italije i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.
O festivalu Bijenale umetničkog dečjeg izraza BUDI je međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi festivala su približavanje umetnosti i kulture deci. Prevazilaženje barijera staromodnih institucija. Ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih. Promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti. Povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama. Kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

IV Međunarodni konkurs – Strip kaiš (UŽIVO + ONLINE)

Izvor: DANuBeogradu.rs, 05.Feb.2021, 12:09

Četvrti Međunarodni konkurs – Strip kaiš održaće se od 6. do 11. februara 2021. u Dečjem kulturnom centru Beograd i uz online prezentacije. Na adresu Dečjeg kulturnog centra Beograd stiglo je oko 870 radova dece i mladih (uzrasta od pet do 18 godina) iz zemlje i inostranstva (Crna Gora, Bosna...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.