BRUTALNOST IZRAELA KROZ UŽASNE RATNE BROJKE! Gazi preti humanitarna katastrofa: A naznake slabljenja nema! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 13:11

BRUTALNOST IZRAELA KROZ UŽASNE RATNE BROJKE! Gazi preti humanitarna katastrofa: A naznake slabljenja nema! (FOTO)

Vojska Izraela je u operaciji koju su nazvali "Zaštitnici zida" uništili preko 860 kako kažu, terorističkih ciljeva

Rat između Izraela i Hamasa traje već punih nedelju dana. Ono što je počelo nemirima u džamiji Al Aksa prenelo se na teritorije cele zemlje kao i Pojasa Gaze, a posledice nažalost najviše oseća civilno stanovništvo.

Odbrambene snage Izraela (IDF) podelile su tačan prikaz šta je koja strana učinila sve za ovih nedelju dan akoliko nemiri traju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Naime, prema ovim podacima, vojska Izraela je u operaciji koju su nazvali "Zaštitnici zida" uništili preko 860 kako kažu, terorističkih ciljeva, likvidirali su preko 130 terorista i tvrde da je čak 460 raketa Hamasa zakazalo.

S druge strane, navode da je preko 3.150 raketa ispaljeno na Izrael, a da je za sada 10 Jevreja izgubilo život. Oni su takođe istakli da je PVO sistem kojim se ponose "Gvozdena kupola" imala efikasnost od čak 90 procenata.

In response to non-stop rocket fire on Israeli civilians, the IDF launched Operation Guardian of the Walls one week ago. Here's what's happened so far: pic.twitter.com/sBcXSKxiMz

— Israel Defense Forces (@IDF) May 17, 2021

Međunarodna zajednica osudila je brutalnost Izraela koji targetira civilne oblasti u Gazi, pa je tako juče uništena zgrada sedište novinskih redakcija, stambene zgrade kao i gradska infrastruktura.

Zbog kanalizacije koja se izliva po ulicama, nedostatka lekova, hrane i vode, strepi se da Gazi preti humanitarna katastrofa.

Uprkos apelima svetskih sila da se sukob obustavi, razmena vatre i dalje traje i ne pokazuje naznake slabljenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.