BRUTALNO: Vukli jadnu životinju obešenu o prikolicu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO: Vukli jadnu životinju obešenu o prikolicu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nije poznato gde su se uputili sa ubijenim psom.

Još jedan primer zlostavljanja životinja osvanuo je na društvenim mrežama. Opet je neko ubio psa, s tim što ga je ovaj put vezao sa prikolicu i vukao putem a ubrzanje prikolici davala su dva konja.

Ovaj užasan događaj snimljen je iz automobila u pokretu. Na snimku se vide i dvojica muškaraca koji su upravljali prikolicom. Oni su se branili time kako " nisu videli da je pas vezan".

Nije poznato gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se uputili sa ubijenim psom i sa, kako je navedeno u klipu, neregistrovanim i nelegalnim vozilom.

- Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, naročito ako je u pitanju zaštićena vrsta, predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine - navode iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Odgledajte ceo video. Dakle u pitanju je ubistvo, odgovaraće na sudu. #levijatan #pokretlevijatan

Објава коју дели Fondacija Pokret Levijatan (@pokretlevijatan) дана 21. Јул 2019. у 6:44 PDT

Skoro svake godine bude ubijena neka od zaštićenih životinja. Podsećamo, slična situacija dogodila se u okolini Aleksinca kada je protiv Jovice S. (46), rudara iz sela Bobovište, niška policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da je 8.oktobra traktorom vukao psa po asfaltnom putu Aeksinac - Ražanj.

Prema članu 269 stav 1 iz Zakonika koji govori o ubijanju i zlostavljanju životinja stoji: (1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.