BRUTALNO UBIO OCA, PA SE PRAVIO DA GA OPLAKUJE Detalji ubistva Nedžiba Kačara otkrivaju jezivu pozadinu KOBNE NOĆI

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO UBIO OCA, PA SE PRAVIO DA GA OPLAKUJE Detalji ubistva Nedžiba Kačara otkrivaju jezivu pozadinu KOBNE NOĆI

Nakon intenzivne i veoma komplikovane istrage, novopazarska policija i Više tužilaštvo rasvetlili su brutalno ubistvo biznismena Nedžiba Kačara (60) i zbog sumnje da je počinio zločin uhapsili njegovog sina Dalana (25).

Nakon intenzivne i veoma komplikovane istrage novopazarska policija i Više tužilaštvo rasvetlili su brutalno ubistvo biznismena Nedžiba Kačara (60) i zbog sumnje da je počinio zločin uhapsili njegovog sina Dalana (25).

Prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saznanjima, stariji sin poznatog privrednika od prvog dana bio je sumnjiv istražnim organima, ali nikako nisu mogli da sklope sve kockice i dokaze koji bi direktno ukazivali na njega kao izvršioca.

- Danonoćno smo radili na rasvetljavanju ubistva, saslušan je veliki broj osoba, ali nikako nismo mogli da pronađemo oružje kojim je Kačar ubijen. Tek kada smo i taj dokaz pribavili bili smo sigurni da je sin ubica – kaže izvor iz istrage.

Posle svega, istražni organi sada sa sigurnošću mogu da rekonstruišu kako se sve odigralo kobne noći u stambenoj zgradi u Radničkoj ulici, u novopazarskom naselju Rasadnik, a u kojoj su u zasebnim stanovima živeli žrtva, njegovi sinovi i bivši tast i tašta.

Osumnjičeni mladić je, navodno, oko jedan sat iza ponoći pozvonio ocu na vrata koji mu je, sanjiv, otvorio. Istog trenutka napao ga je nožem, naneo mu povrede u predelu vrata i grudi, ne dozvolivši mu da reaguje i odbrani se.

- Nedžib je pokušao da pobegne, strčao je niz stepenice, nekoliko puta je padao, ostavljajući krvav trag za sobom. Dozivao je bivšeg tasta i taštu u pomoć, ali je ubrzo izdahnuo – objašnjava izvor.

Dalan je, zajedno sa komšijama, dotrčao do ubijenog oca, pokušao da mu pomogne, zapomagao je kada je proglašen mrtvim, a opšti metež je iskoristio da nož, kojim je počinio zločin, baci u šaht udaljen stotinak metara od zgrade.

Sutradan je bio i na dženazi (sahrani) ocu, a sve do privođenja u sredu uveče je primao rođake i prijatelje koji su dolazili na hatar (da izraze saučešće).

- Na početku saslušanja je sve negirao, ali, kada su mu predočeni dokazi koji su prikupljeni, sve je priznao. Nož smo pronašli tek pošto smo otvorili na desetine šahti – dodaje izvor.

Ubijeni Kačar je nekoliko puta hapšen i osuđivan zbog nasilja nad suprugom, od koje se razveo. Ona se kasnije odselila za Francusku, deca su ostala u Novom Pazaru, a o njima su najviše brinuli njeni roditelji.

Pohvale vrha policije

Zbog rada na rasvetljavanju ubistva nekadašnjeg bankara novopazarski inspektori dobili su pohvale vrha policije, pre svega što se radilo o izuzetno zamršenom slučaju koji je rešen veoma brzo.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVI PAZAR: Bacio nož u šaht, pa prvi primao saučešća

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2019, 08:23

D. K. (25) određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ubio Nedžiba Kačara (60). Priznao zločin policiji, nakon što je u blizini pronađeno sečivo kojim je žrtva izbodena MLADIćU D.K. (25), sinu Nedžiba Kačara (60), ubijenog biznismena iz Novog Pazara, uhapšenom zbog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.