BRUTALNA RACIJA NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelska vojska uhapsila sestre ubijenog lidera Hamasa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 19:01

BRUTALNA RACIJA NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelska vojska uhapsila sestre ubijenog lidera Hamasa!

Pronađene kod kuće

Izraelska vojska uhapsila je dve sestre lidera Hamasa Saleha al Arurija, koji je ubijen u Bejrutu početkom januara.

- Okupaciona vojska je u subotu uveče uhapsila Dalal i Fatimu Al-Aruri, sestre Saleha Al-Arurija, nakon što je izvršila pretrese u njihovim domovima u provinciji Ramala i gradu Al-Bireh u centralnom delu Zapadne obale - rekao je Amani Farajneh, medijski koordinator Društva palestinskih zatvorenika za agenciju Anadolija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Dalal je uhapšena u porodičnoj kući u gradu Arura, severozapadno od Ramale, dok je Fatima uhapšena u svom domu u naselju Al-Šorfa u gradu Al-Bireh, dodao je on.

Hezbolah i palestinske frakcije u Libanu, s jedne strane i izraelska vojska, s druge, međusobno vrše napade još od 8. oktobra prošle godine, dan nakon napada Hamasa iz Gaze na jug Izraela.

Sukobi su eskalirali otkako je Izrael ubio Saleha Al-Arurija, zamenika šefa političkog biroa Hamasa i šest njegovih članova, u vazdušnom napadu na južno predgrađe Bejruta 2. januara. Izrael je, takođe, u vazdušnom napadu 9. januara ubio Hezbolahovog vojnog komandanta Visama Tavila, gađajući njegov automobil u južnom delu Libana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.