BRUTALNA PORUKA KURTIJU IZ BEOGRADA: Bežali ste juče, biće da lažete!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 15:02

BRUTALNA PORUKA KURTIJU IZ BEOGRADA: Bežali ste juče, biće da lažete!

Petković je odmah reagovao

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poručio je danas, na 24. godišnjicu nestanka profesora Ukšina Hotija, da je Srbija prihvatanjem Deklaracije o nestalim licima "priznala zločine za prisilno nestale tokom rata".

Kurti je upotrebio termin "prisilno nestali", iako se on u Deklaraciji o nestalim licima koja je usvojena na sastanku na visokom političkom nivou u Briselu 2. maja, ne navodi, već u dokumentu stoji "prinudno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nestali", na čemu je insistirao Beograd, jer ta formulacija nije striktno pravni termin.

Настављате да бриљирате @albinkurti као јуче и 'експерт' Бисљими у Бриселу, који је одбио да разговара о расветљавању судбине несталих лица, иако је Београд на томе инсистирао.

Биће да лажете, чим сте јуче бежали од теме несталих особа.https://t.co/1R2RwbB4Yx

— Петар Петковић (@PetkovicPetar) May 16, 2023

Tim povodom je stigao odgovor od šefa Kancelarije za KiM, Petra Petkovića. On je na Tviteru optužio Kurtija da laže i da beži od teme koja se tiče nestalih ljudi na Kosmetu.

- Nastavljate da briljirate Aljbine Kurti, kao juče i "ekspert" Bisljimi u Briselu, koji je odbio da razgovara o rasvetljavanju sudbine nestalih lica, iako je Beograd na tome insistirao. Biće da lažete, čim ste juče bežali od teme nestalih osoba - napisao je Petković na Tviteru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.