Izvor: B92, 13.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BROVINA: NEZAVISNOST KOSOVA NEMINOVNA

Pristina -- Kandidat Demokratske stranke Kosova Fljora Brovina tvrdi da je njen cilj nezavisnost Kosova, ali i da ce pokusati da srusi etnicke barijere, posto Kosovo pripada svima. "Insistiram na tome da svi gradjani moraju biti jednaki i da ne smeju biti deljeni na prvu i drugu klasu", rekla je Brovina. Ona je pozvala Srbe u Pokrajini da glasaju na izborima za parlament Kosova, koji ce imati 120 poslanika i izabrati predsednika. "Srbi su gradjani Kosova i moraju biti deo Kosova", izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Brovina. Ona dodaje da ce do nezavisnosti Kosova neminovno doci, ocenivsi da se radi o pitanju "zvota i smrti", ali je konstatovala da ce to biti dobro za Srbe, posto ce voditi oporavku ekonomije.

"Nezavisno Kosovo ce garatovati jednakost manjinama", rekla je Brovina, optuzivsi vlasti u Beogradu da nastavljaju da manipulisu Srbima u Pokrajini. "Milosevicev sistem je i dalje na vlasti u Beogradu", izjavila je Brovina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.