BROJE SE MRTVI U PAKISTANU: Eksplozija bombe  na političkom mitingu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 16:52

BROJE SE MRTVI U PAKISTANU: Eksplozija bombe na političkom mitingu (VIDEO)

Širom Pakistana se organizuju mitinzi radi mobilisanja pristalica za predstojeće izbore u avgustu.

Najmanje 40 ljudi je poginulo, a više od 50 je povređeno danas u eksploziji bombe na političkom mitingu u severozapadnom Pakistanu, u okrugu Badžur koji se graniči sa Avganistanom, javio je Geo njuz pozivajući se na lokalne zvaničnike.

U izveštaju se ne pominje mogući uzrok eksplozije, preneo je Rojters.

Viši policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službenik, Nazir Kan, rekao je da je konvencija stranke protalibanskog sveštenika, Fazala ur-Rehmana, održavana na periferiji Kara, glavnog grada okruga Badžur, kada se dogodila eksplozija, javio je AP.

Urgent: A deadly explosion has occurred in the gathering of supporters of Jamiat Ulema Islam in Bajawar, Pakistan. It is said that the number of casualties is high.

pic.twitter.com/iP7LjqhXIm

— Nilofar Ayoubi 🇦🇫 (@NilofarAyoubi) July 30, 2023

Kan je naveo da su neki od ranjenih prebačeni u glavnu gradsku bolnicu i da su u kritičnom stanju, a da bi broj poginulih mogao da se poveća.

Rehmanova politička partija je deo koalicione Vlade u Islamabadu. Nije poznato da li je Rehman bio prisutan, dodaje AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.