BRNABIĆEVA ODGOVORILA NA SKANDALOZNE NAVODE ROTA: Ono što radite je govor mržnje protiv Srbije... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 16:46

BRNABIĆEVA ODGOVORILA NA SKANDALOZNE NAVODE ROTA: "Ono što radite je govor mržnje protiv Srbije..." (FOTO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na svom Tviter nalogu Mihaelu Rotu, predsedniku spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga, nakon njegovih napada na Srbiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Dragi gospodine Rot, vaš tvit je tipičan primer takozvane politike "optužbi u ogledalu (AiM)". Po definiciji, AiM je tehnika podsticanja govora mržnje u kojoj neko lažno pripisuje svojim protivnicima namere koje ima prema sebi.

Vi u suštini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << optužujete predsednika Aleksandra Vučića za nacionalizam i mržnju, iako je on bio prvi premijer Srbije koji je ugostio premijera Albanije u poslednjih 68 godina i javno pozvao na "istorijsko pomirenje" između Srba i Albanaca. To je samo jedna od mnogih stvari koje je uradio u poslednjih 10 godina.

Istovremeno, pozivate EU i SAD da kazne Srbiju ("preoblikuju strategiju prema Srbiji"). Zašto? Zato što smo implementirali Briselski sporazum? Zato što smo podržali regionalnu saradnju (izgradili smo autoput do Severne Makedonije, gradimo do Tirane i Sarajeva, donirali smo vakcine...)?

To govorite dok sve vreme podržavate Aljbina Kurtija, koji je zapravo stvorio poslednji geto u Evropi u kome se na ljude može pucati, mogu se hapsiti, mučiti i zabranjivati im se pravo glasa, samo zato što su Srbi. Kurtija, koji je u Berlinu rekao da Briselski sporazum ne postoji.

Dakle, opet, ono što radite je zapravo govor mržnje protiv Srbije za stvari koje samo i jedino možete pripisati svojim saveznicima. Politika optužbi u ogledalu.

Ja (svim srcem) verujem da to niste nameravali da uradite, ali ste upravo to uradili - napisala je premijerka Brnabić.

Dear @MiRo_SPD, your twt is a typical example of the so called "Accusation in a mirror (AiM)" politics. By definition, AiM is a hate-speech incitement technique where one falsely attributes to one's adversaries the intentions that one has for oneself. 1/5 https://t.co/Wk3KGcVX0k

— Ana Brnabic (@anabrnabic) July 8, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.