BRITANIJA ŠALJE UKRAJINCIMA NOVI RAKETNI SISTEM: Otkriveno kakva će biti njegova uloga, rat kuca na vrata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022, 21:25

BRITANIJA ŠALJE UKRAJINCIMA NOVI RAKETNI SISTEM: Otkriveno kakva će biti njegova uloga, rat kuca na vrata!

Rusija i Ukrajina nastavljaju da gomilaju trupe na granici

Velika Britanija isporučiće Ukrajini novi protivoklopni raketni sistem koji će pomoći da se povećaju odbrambeni kapaciteti Ukrajine koja je, kako je danas to formilisao britanski ministar odbrane Ben Volas, ''suočena sa pretećim ponašanjem Rusije''.

- Doneli smo odluku da opremimo Ukrajinu lakim protivoklopnim odbrambenim sistemima naoružanja - rekao je Volas u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dodao da poziva svog ruskog kolegu Sergeja Šojgua da poseti London u narednih nekoliko nedelja kako bi razgovarali o krizi, preneo je Rojters.

- Nije reč o strateškom naoružanju. Oprema koju ćemo isporučiti Ukrajini ne predstavlja pretnju Rusiji, jer je odbrambenog karaktera - poručio je Volas.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.