BRITANCI TRAŽE CENZURU „BALKANSKE MEĐE“: Tvrde da je film ruska propaganda i da „potkopava mir na Balkanu“

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRITANCI TRAŽE CENZURU „BALKANSKE MEĐE“: Tvrde da je film "ruska propaganda" i da „potkopava mir na Balkanu“

„Tajms“ navodi da je „Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite“ i da je „vreme da se na to stavi tačka“ Britanski „Tajms“ oštro je napao film „Balkansku među“, ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst „meke sile“ Rusije.„Tajms“ čak na izvestan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << način poziva na cenzuru filma, navodeći da je „Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite“ i da je „vreme da se na to stavi tačka“, jer „kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda“.Film „Balkanska međa“, koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.PROČITAJTE JOŠ: MILOŠ BIKOVIĆ ZA "NOVOSTI" O FILMU "BALKANSKA MEĐA": Dobro i zlo se u ratu drugačije mereFilm je poslednjih nedelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država.Kako je u izjavi za Sputnjik rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima, reč je ipak o umetničkom delu, a u „srpskoj liniji“ su korišćeni i dokumentarni kadrovi. U filmu „Balkanska međa“ glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Anton Pampušni i Goša Kucenko, a u epizodnoj ulozi se pojavljuje i Emir Kusturica.(sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

GLUMCI "BALKANSKE MEĐE": Ćutali su dok su Šiptari rušili crkve, a sad im smeta istina

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2019

Film ruskog reditelja Andreja Volgina našao se na meti britanskog "Tajmsa". Tvrde da je to Putinova propaganda koja potkopava regionalni mir FILM "Balkanska međa" ruskog reditelja Andreja Volgina, koji ovih dana puni bioskope širom Rusije i Srbije, našao se na meti britanskog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.