BRIKS SE ŠIRI: Još jedna država podnela zahtev za učlanjenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2023, 09:22

BRIKS SE ŠIRI: Još jedna država podnela zahtev za učlanjenje

Zahtev je usledio nakon posete Kini.

Alžir je podneo zahtev za ulazak u sastav akcionara Nove razvojne banke (NDB), koju su formirale članice međudržavnog udruženja BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika), saopštio je predsednik Alžira Abdelmadžid Tebun, prenosi portal An-Nahar.

Izjava predsednika Alžira usledila je nakon njegove posete Kini, gde je imao sastane sa predsednikom Si Đinpingom i premijerom Li Ćijangom. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Tebun je podsetio da je podnet zvanični zahtev za ulazak Alžira u redove BRIKS-a. Pored toga, podneta je prijava da ova severnoafrička zemlja postane deoničar NBR.

- Alžir je kandidat za akcionare banke BRIKS sa očekivanim udelom od 1,5 milijardi dolara - rekao je predsednik.

Tebun je istakao dobre odnose Alžira i Kine.

- Alžir je zadovoljan svojim odnosima sa Kinom, jednom od prijateljskih zemalja koja je pomogla Alžiru u njegovom razvoju nakon sticanja nezavisnosti - nastavio je šef države.

- Radimo na realizaciji zajedničkih projekata sa Kinom u svim oblastima. Planiramo da uspostavimo alžirsko-kinesko partnerstvo u oblasti svemira, realizujemo projekte sa Kinom u oblasti železnice i u rudarskom sektoru - rezimirao je Tebun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.