BRIGA DRŽAVU ZA „DIVLJAKE“

Izvor: Kurir, 05.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRIGA DRŽAVU ZA „DIVLJAKE“

Auto-prevoznička preduzeća iz centralne Srbije prete blokadom saobraćajnica jer policija i inspekcija ne sprečavaju rad ilegalaca

KRALJEVO - Predstavnici auto-kuća iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Gornjeg Milanovca odlučili su na zajedničkom sastanku, održanom u Vrnjcima, da se odlučnije bore za putnike koje im godinama kradu taksisti i „divlji“ auto-prevoznici, koji drže tzv. linijske taksije. Legalni auto-prevoznici, koji se ovom delatnošću bave duže od pola veka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ogorčeni su na državne inspekcijske organe i policiju jer se, tvrde oni, ne obaziru na njihove pritužbe.

U Vrnjačkoj Banji za putnike se bore dva auto-prevoznička preduzeća, pa se na autobuskoj stanici često događaju incidenti između zaposlenih u ovim privatnim firmama. Ostoja Tegeltija, vlasnik ATP „ Morava „, naglašava da je za godinu i po dana, od kada je većinski vlasnik preduzeća, inspekcijskim službama SO Vrnjačka Banja uputio više od 50 prijava protiv nelegalnih prevoznika i „divljih“ linijskih taksija, ali od toga „nije bilo vajde“.

- Mi mesečno na ime PDV plaćamo više od tri miliona dinara. Naši konkurenti zakon ne poštuju i po tom osnovu svake godine mogu da kupe po jedan autobus. Mi naš, praktično, poklanjamo državi. Za uzvrat od nje ne dobijamo ništa, čak ni zaštitu od „divljih“ prevoznika - ogorčen je on.

Predstavnici najstarijih i najuglednijih auto-kuća iz ovog dela Srbije gotovo u glas su ispričali da im inspekcijske službe predlažu da „sami prikupljaju dokaze o nelegalnim prevoznicima“, što je, ocenjuju oni, krajnje licemerno“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.