BRAZIL ULEĆE U PROBLEM: Obustavljeno slanje vakcina, milioni ugroženi - nema revakcinacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 16:58

BRAZIL ULEĆE U PROBLEM: Obustavljeno slanje vakcina, milioni ugroženi - nema revakcinacije

Brazil se odlučio za strategiju da ne čuva drugu dozu vakcine, zbog čega su sada građani u opasnosti

Indijska kompanija za proizvodnju vakcina protiv korona virusa Bharat Biotek raskinula je memorandum o razumevanju (MOU) o prodaji svoje vakcine Kovaksin brazilskoj kompaniji Precisa Medikamenta, saopštila je ova azijska firma ne navodeći razloge za tu odluku.

Bharat Biotek najavila je da će nastaviti da sarađuje sa brazilskim zdravstvenim regulatorom Anvisa kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi pribavila sva potrebna odobrenja za upotrebu Kovaksine u zemlji, piše Rojters.

U Brazilu su se navodno pojavile nepravilnosti u dogovorima vlade da kupi 20 miliona doza vakcine preko dobavljača Precisa Medikamenta.

Sa velikim problemima suočava se najveća južnoamerička zemlja kada je u pitanju proces imunizacije građana. Naime, odlučili su se da ne čuvaju u rezervi drugu dozu vakcine, te je više od 30 miliona građana ostalo bez revakcinacije.

Isporuka vakcina iz Kine nije stigla na vreme, a u Brazilu se plaše da prva doza neće imati efekta ukoliko se uskoro ne primi i druga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.