BRAZIL: Pohapšene ubice dvojice Hrvata iz Tomislavgrada

Izvor: Kurir, 18.Mar.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAZIL: Pohapšene ubice dvojice Hrvata iz Tomislavgrada

Arijana de Souza služila je kao mamac jer je u razgovru zbog lošeg brazilskoh jezika shvatila da ubijeni Stanić u kući100.000 brazilskih reala oko 30.000 evra, što je dojavila kriminalcima, koji su ih mučili i ubili

SARAJEVO  - Brazilska policija uhapsila je lokalnu petočlanu bandu osumnjičenu za okrutno ubistvo dvojice stranaca, hrvatskog državljanina iz Tomislavgrada (BiH) Ante Stanića i njegovog prijatelja sa švedskim pasošem Faika Mekića.

Kako podsećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bosansko-hercegovački mediji, Stanić i Mekić su pronađeni mrtvi pre 10 dana u kućici na plaži u Ženipabu, na severu Brazila.

Obojica su na sebi imali donje rublje, vrećice preko glave i vezane noge i ruke, a naknadno je utvrđeno da je njihovom ubistvu prethodilo mučenje.

Motiv za zločin bila je pljačka 100.000 dolara za koje su kriminalci verovali da ih poseduje Stanić. Novca, međutim, nije bilo, ali su muškarci, ipak, mučki ubijeni.

Policija je u okviru akcije "Požuda" sledila navode po kojima se 8. marta, veče uoči pronalaska tela, u Stanićevoj kući nalazila 18-godišnja Arijana de Souza. Kriminalna grupa je imala razrađen plan po kojem bi ona služila kao "mamac" stranim turistima i koji je primenjen i u ovom slučaju.

De Souza se, naime, duže vreme družila sa Stanićem, a kobna je bila jedna "greška u prevodu" zbog koje je ona pogrešno shvatila da Stanić u kući ima najmanje 100.000 brazilskih reala (oko 30.000 evra), što je dojavila kriminalcima.

Višesatnim mučenjem, koje su potvrdili patolozi, kriminalci su uzalud nastojali da izvuku informacije gde je skriven nepostojeći novac, da bi na kraju ukrali Stanićev sat, neke predmete iz kuće i njegov iznajmljeni automobil.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.