BRAT NIKOLE KOJA POKUŠAO DA SPREČI TRAGEDIJU PA POGINUO? Nepoznati detalji o nesreći: Vladimira ŽBUN koštao života?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 13:46

BRAT NIKOLE KOJA POKUŠAO DA SPREČI TRAGEDIJU PA POGINUO? Nepoznati detalji o nesreći: Vladimira ŽBUN koštao života?

Sahrana Vladimira Koja održana je juče u 14 sati na Novom groblju u Beogradu.

Vladimir Kojo, brat našeg glumca Nikole Koja, tragično je nastradao na beogradskom hipodromu, nakon što ga je udario konj.

Nesreća se dogodila pretprošlog četvrtka, a Vladimir Kojo (59) je podlegao fatalnim povredama, devet dana kasnije, na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), pošto je bio najpre u indukovanoj, a potom i dubokoj komi.

Uprkos velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borbi lekara sa VMA da mu sačuvaju život, povrede grudnog koša Vladimira Koja, nažalost, nisu mogle biti sanirane, mada su lekari uspeli da se izbore sa povredama glave.

Iako je Kojo bi trener galopskih konja i sedam godina je radio na hipodromu, ovakve tragedije, prema rečima strućnjaka, dešavaju se jednom u hiljadu slučajeva, a sve se dogodilo spletom nesrećnih okolnosti.

Naime, prema saznanjima našeg portala, do tragedije je došlo pošto što je konj, kojem je upravo Kojo bio trener, verovatno uplašen nekim spoljnim faktorom, "izgubio korak" i pao zajedno sa jahačem, zatim se otrgao od jahača i nastavio  nekontrolisano da trči hipodromskom stazom.

Kako bi sprečio da konj u galopu izađe sa staze direktno na prometnu ulicu i tako povredi sebe i druge, Kojo, koji je sedeo na klupi požurio je da zaustavi konja.

Međutim, kako se kod klupe nalazi veliki žbun, konj koji je nailazio u punoj brzini nije primetio Koja i direktno se sudario sa njim, nanevši mu fatalne povrede.

Prema rečima upućenih u događaj, konj, ma kakve naravi bio, uvek bi izbegao direktan sudar sa čovekom.

Kako smo uspeli da doznamo, konj koji je izazvao incident, nastavio je da trenira i u jahaćem je stanju, mada je primetno da je poslednjih dana veoma nervozan. Kako je do tragedije došlo ljudskim faktorom i nepažnjom, konj neće biti uspavan.

Sahrana Vladimira Koja održana je juče u 14 sati na Novom groblju u Beogradu.

Poslednji pozdrav dragom bratu - pisalo je u čitulji, kojom su se od njega oprostili braća Ljubomir i Nikola Kojo i njihove porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.